Koleksi gambar yang sempat dirakam dari lensa setiausaha


















Rugby Royal 7 a side 2010

Posted by fendi ihsan | 9:50 AM | | 0 comments »

Dijemput kepada semua brader² yg berada di kawasan seremban. Sila lah datang ke padang MPS seremban bagi memberikan sokongan kepada team afats. Sokongan dalam segala bentuk amat dialu-alukan. Tak kira moral atau pun material (ayaq tin, biskut, buah pisang, black tape, burger....etc) hehehe...

Kejohanan nih berlangsung 2 hari.  3 - 4 hb Jun 2010. Esok 1st kick off pukul 8 pagi

Borang Ahli Persatuan dan Koperasi

Posted by fendi ihsan | 8:25 PM | 0 comments »

salam smua
saya ingin mengajak semua yang pernah bersekolah di sppat/spptd supaya
mendaftarkan diri sebagai ahli persatuan bekas pelajar sppat/spptd dan juga ahli koperasi xafats...

kepada yang mahukan borang sila hubungi saya di talian
0136225150
ccyber5@gmail.com
ym: fxccyber


JLJ lawan esok pukul 5 dari Facebook

Posted by Mohd Hilaluddin Masodi | 4:55 AM | 0 comments »

Saleh San 
caya lah bro. buleh lah sponsor ragbi jlj
4 hours ago
Mohd Rais Bin Daut
Mohd Rais Bin Daut 
insyaallah ...ada rezeki akan saya berikan ..jgn risau
4 hours ago
Saleh San
Saleh San 
cantik lah brother. esok game lwn b/hawks kat tudm sg.besi jemput lah dtg
4 hours ago
Mohd Rais Bin Daut
Mohd Rais Bin Daut 
competition aper bro..
4 hours ago
Saleh San
Saleh San 
s/final liga super
4 hours ago
Mohd Rais Bin Daut
Mohd Rais Bin Daut 
ooooo ok..kul brape?
4 hours ago
Saleh San
Saleh San 
jam 5 bah.......
4 hours ago
Mohd Rais Bin Daut
4 hours ago

Kejayaan Rais AFATS15

Posted by Mohd Hilaluddin Masodi | 8:47 AM | 0 comments »

6 Nations 2010

Posted by Mohd Hilaluddin Masodi | 7:12 PM | 0 comments »



hari nih tetiba kengkawan lama main ragbi jlj dulu
dia pencen 2006. datang melawat kelab ragbi pagi nih

0196623970
email: norshamshah64@yahoo.com.my

Reblog this post [with Zemanta]



KUALA LUMPUR, 9 Feb (Bernama) -- Skuad ragbi kebangsaan perlu menunggu "lampu hijau" daripada Majlis Olimpik Malaysia (MOM) dan Majlis Sukan Negara (MSN) sebelum dapat beraksi pada Sukan Komanwel di New Delhi dan Sukan Asia 2010 di Guangzhou, China, tahun ini.

Pengurus Besar Kesatuan Ragbi Malaysia (KRM) Nabil Ahmad Marzuki berkata Malaysia boleh bertanding pada kedua-dua temasya sukan itu selepas pihak penganjur tidak mengenakan sebarang syarat seperti ranking atau melalui pusingan kelayakan.

"KRM cuma perlukan kelulusan MOM dan MSN. Ketika ini skuad sedang menjalani latihan seperti biasa dan akan meningkatkan tempoh latihan menjelang kedua-dua temasya sukan tersebut," katanya kepada Bernama di sini, Selasa.

Sukan Komanwel akan berlangsung dari 3 hingga 14 Okt ini dan Sukan Asia 2010 dari 13 hingga 21 Nov ini.

Acara ragbi diperkenalkan di Sukan Komanwel 1998 di Kuala Lumpur dan di Sukan Asia di Bangkok pada tahun yang sama namun Malaysia tidak pernah memenangi pingat dalam sejarah penyertaan di kedua-dua temasya itu.

Pada Sukan Komanwel dan Sukan Asia, skuad kebangsaan dijangka menyertai acara ragbi tujuh sepasukan selepas tuan rumah, New Delhi dan Guangzhou, mengesahkan bahawa mereka tidak akan mempertandingkan acara berpasukan pada temasya kali ini.

Nabil berkata ketika ini KRM masih dalam proses memilih pemain berpotensi untuk diserap ke skuad kebangsaan melalui Liga Super Kebangsaan yang akan bermula 20 Feb ini.

Kelab utama kebangsaan seperti NS Wanderers, Cobra, JLJ, Blackhawks dan Sandakan Eagles akan menyertai pertandingan berprestij ini dan KRM akan memilih pemain berpotensi, katanya.

KRM juga katanya akan menghantar skuad kebangsaan menyertai pertandingan divisyen satu, Kejohanan Five Nation Final Asia di Singapura pada 13 hingga 18 April.

Hanya empat negara iaitu Malaysia, Singapura, Taiwan dan Sri Lanka akan mengambil bahagian pada kejohanan itu sebagai platform ke kelayakan Piala Dunia.

Selain itu, KRM juga bercadang untuk mengadakan Kejohanan Piala Agong dan Piala Presiden pada bulan Mei hingga Jun ini.

-- BERNAMA

Reblog this post [with Zemanta]

pagi nnti kami akan mengikuti pertandingan di UKM. Kepada brader2 yang ada kelapangan silakan datang untuk memberikan sokongan kepada JLJ Rugger Jr yang bakal beraksi di UKM

Posted by shone | 9:40 PM | 0 comments »



Perlawanan di antara KJLJD dan Bandaraya Dragon yg berlangsung di Padang Pulapol, Kuala Lumpur tempohari telah berlangsung dalam suasana hujan lebat + petir memaksa perlawanan ditangguhkan sebyk 2 kali. Pada awal perlawanan, kita tlh mendapat satu mata penalti yg telah disempurnakan oleh Shafie Burhanalis (kekadang kepala angin jugak budak nih).

Kemudian pada pertengahan perlawanan separuh masa pertama, DBKL tlh mendapat try dihujung padang. Seterusnya ketika penghujung pelawanan, kita tlh mendapat try di bawah post.

Pada separuh masa kedua, DBKL bertambah bagus..... maka mereka mendapat 1 penalti dgn kedudukan 8-10. Seterus, hujan bertambah lebat... dan permainan kedua-dua pihak bertambah garang. Priiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiittttttttttttttt..... pengadil menghentikan permainan kerana hujan lebat + petir mengila masa tu. (tangguh dlm 25 minit).

Pastu sambung permainan semula. Kita dapat 2 penalti tapi satu je conversion yg masuk.( hampehhh!!! sapa laa punya kaki yg kick nih) Kemudian DBKL menganas dan terus mengganas... KJLJD terus bertahan sama mcm game ngan blackhawk aritu... PRIIIIIIITTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT!!!!

abis game daaaaaa...
kita menang lagi tuk kali kedua liga super KRM 2010 dgn mata 13-8.

sory gambar2 nih je yg ada... ehsan dari san...

 
  


 
 

Salam semua,
 
Lanjutan kepada masalah penggunaan padang pihak Urusetia telah mengubal sedikit jadual perlawanan yang telah dikeluarkan terdahulu.
 
Berikut adalah jadual perlawanan untuk Minggu ke 2 untuk rujukan dan tindakan semua.
 
Sabtu, 27 Hb Feb 2010.
 
1.      4.00 PM – COBRA vs Keris Conlay di Padang Victoria Institution.
 
Ahad, 28hb Feb 2010
 
1.      3.00 PM – JLJ vs Bandaraya Dragons  di Padang Pulapol, Jln Semarak, KL
2.      5.00 PM – Polis vs NS Wanderers di Padang Pulapol, Jln Semarak, KL  
 
Mohon kerjasama untuk selaraskan urusan berkaitan bagi memastikan kelancaran perlawanan yang bakal diadakan.
 
Segala kesulitan yang timbul amat dikesali.

Reblog this post [with Zemanta]

Keputusan Perlawanan Blackhawk VS KJLJD
10 - 15